Periodieke controles

Om uw gebit in optimale conditie te houden, is het belangrijk om periodieke controles bij de tandarts in te plannen.

Tijdens een periodieke controle wordt de conditie van uw gebit gecontroleerd. Daarnaast wordt tandsteen eventueel verwijderd en kunnen we uw gebit meteen polijsten, zodat uw gebit optimaal beschermd wordt. Bent u onlangs verhuisd of wilt u van tandarts wisselen? Bij Lie Tandartsen verzorgen we graag uw periodieke controles, maar ook bij problemen met uw gebit kunt u altijd contact met ons opnemen.

Het belang van periodieke controles

Alhoewel we tegenwoordig veel mogelijkheden hebben in de tandheelkunde, is het belangrijk om complicaties met uw gebit zoveel mogelijk te voorkomen. Door periodieke controles in te plannen, worden tandproblemen tijdig ontdekt. Zo kunnen we een vervolgbehandeling inplannen alvorens de problematiek verergert. Wanneer u een gaatje in uw tanden bijvoorbeeld niet tijdig laat behandelen, kunt u uiteindelijk een wortelkanaalbehandeling nodig hebben.

Tijdens een periodieke controle kunnen we u bovendien (proactief) advies geven over de verzorging van uw gebit. Heeft u vragen over uw poetsgewoontes of over de conditie van uw tanden? Stel ze gerust tijdens uw periodieke controle in onze tandartspraktijk!

Eventueel wordt er een vervolgafspraak gemaakt

Als we tijdens een periodieke controle problemen met uw gebit constateren, kunnen we direct een vervolgafspraak met u inplannen. Zo kunt u bijvoorbeeld een afspraak maken om een gaatje te laten vullen of voor een wortelkanaalbehandeling. Het liefst plannen we een dergelijke afspraak zo spoedig mogelijk in. Dit om te voorkomen dat de problemen verergeren.

Wacht bij klachten niet op uw (half)jaarlijkse controle

Heeft u veel last van klachten met betrekking tot uw gebit? Wacht dan liever niet op uw (half)jaarlijkse controle. Behalve dat tandpijn erg vervelend is, kunnen de klachten ook verergeren als u te lang wacht. Om die reden is het verstandig om problemen met uw gebit zo snel mogelijk te laten behandelen. Maak bij klachten snel een afspraak, zodat wij snel kunnen controleren wat de oorzaak is en de klachten kunnen verhelpen.

Hoe vaak moet een periodieke controle plaatsvinden?

Belangrijk is om twee keer per jaar langs te komen voor een periodieke controle. Op die manier kunnen problemen met uw gebit verholpen worden, voordat de problematiek verergert. Zo voorkomt u bijvoorbeeld dat een gaatje uiteindelijk tot een wortelkanaalbehandeling leidt. Als u tweemaal per jaar langskomt, kunnen we de conditie van uw gebit goed blijven monitoren en tandsteen verwijderen.

Een afspraak maken voor een periodieke controle

Wilt u een afspraak maken voor een periodieke controle in onze tandartspraktijk? Neemt u dan telefonisch contact met ons op. Zo hebben we meteen de mogelijkheid om een datum en tijdstip met u af te stemmen. Eventueel kunnen we na uw controle meteen een volgende afspraak met u inplannen.

Heeft u vragen over onze werkwijze, beschikbaarheid of over een van onze behandelingen? Neemt u ook in dat geval gerust contact met ons op.

Maak een afspraak

Maak telefonisch gemakkelijk en snel uw afspraak met één van onze assistentes. U kunt ons bereiken tijdens de praktijktijden op nummer 017-4295229

Wat te doen bij spoed?

Tijdens en buiten praktijkuren kunt u voor spoed altijd bij ons of een dienstdoende collega terecht na een telefonische afspraak via ons reguliere nummer 017-4295229

Inschrijven

Lie Tandartsen verwelkomt u graag als nieuwe patiënt. Bel voor een afspraak, kom langs in onze praktijk en maak kennis met ons professionele mondzorgteam!

Wij zijn een moderne en professionele tandartsenpraktijk waarbij iedereen – jong en oud – welkom is en waar u kunt rekenen op de deskundigheid en ervaring van onze specialisten.