Invisalign

Wij geven u weer een mooie glimlach

Het gebit is vaak een van de eerste dingen die ons opvallen zodra iemand zijn mond opent. Het liefst hebben we allemaal rechte tanden, maar lang niet iedereen heeft van nature mooie rechte tanden. Gelukkig is het met een beugel mogelijk om de stand van de tanden te veranderen. Wat veel mensen ervan weerhoudt om een beugel te dragen, is de opvallende uitstraling van de beugel zelf. Vandaag de dag hebben we echter ook een doorzichtige beugel. De doorzichtige aligners vallen veel minder op, maar bieden daarnaast nog een aantal belangrijke voordelen. Bij Lie Tandartsen kunnen we u van een doorzichtige beugel voorzien.

De voordelen van een doorzichtige beugel

Veel mensen kiezen voor de doorzichtige beugel, omdat deze minder opvalt dan de traditionele slotjesbeugel. Toch zijn er meer redenen om voor deze relatief nieuwe beugel te kiezen. Zo worden de aligners over het algemeen ook als comfortabeler ervaren. Er is geen sprake van scherpe randjes of hoekjes, waardoor er geen irritatie aan uw wangen ontstaat. Over het algemeen voelt u met een doorzichtige beugel ook minder druk op de tanden dan bij een behandeling met een slotjesbeugel. Nog een belangrijk voordeel is dat u de aligners kunt uitnemen, bijvoorbeeld tijdens het eten of het poetsen van de tanden. Zo heeft u ook geen last van etensresten die tussen uw aligners komen te zitten.

Hoe effectief is een behandeling met een doorzichtige beugel?

De doorzichtige beugel is geschikt voor het behandelen van kleine afwijkingen in de stand van het gebit. Heeft u bijvoorbeeld een klein spleetje tussen uw tanden of staan enkele tanden ietwat scheef? Dan kunt u een behandeling met een doorzichtige beugel overwegen. Bij grotere afwijkingen kunnen we u aanraden om voor een slotjesbeugel te kiezen. Bij Lie Tandartsen zullen we uw gebit controleren, om te bepalen welke oplossing het meest geschikt is.

Hoe werkt de doorzichtige beugel?

De doorzichtige beugel is gemaakt van kunststof en wordt over uw tanden geplaatst. Belangrijk is om de beugel zoveel mogelijk te dragen. We raden u aan om de beugel enkel tijdens het eten en het tandenpoetsen uit te nemen. Ook tijdens het slapen dient u de onzichtbare beugel in te houden. Als u voor een behandeling met een doorzichtige beugel kiest, ontvangt u een set die uit meerdere aligners bestaat. Nadat u de aligners circa twee weken gedragen heeft, verwisselt u ze voor de volgende aligners uit de set. Gedurende het behandelplan komt u regelmatig bij ons langs, zodat wij kunnen controleren of de behandeling goed verloopt.

Maak een afspraak bij Lie Tandartsen

Zou u de stand van uw gebit graag anders willen zien? Wij helpen u om mooie rechte tanden te krijgen! Wanneer u een behandeling met een doorzichtige beugel wenst, raden we u aan om een afspraak bij ons in te plannen. Wij gaan dan voor u na of dit type beugel in uw geval geschikt is. Indien dit het geval is, stellen we een behandelplan voor u op. Indien een doorzichtige beugel in uw geval niet toereikend is, zullen we u een slotjesbeugel adviseren.

Heeft u vragen over de behandeling middels een doorzichtige beugel? Deze kunt u tijdens het consult in onze tandartspraktijk stellen, maar u kunt ook gerust telefonisch contact met ons opnemen.

Maak een afspraak

Maak telefonisch gemakkelijk en snel uw afspraak met één van onze assistentes. U kunt ons bereiken tijdens de praktijktijden op nummer 017-4295229

Wat te doen bij spoed?

Tijdens en buiten praktijkuren kunt u voor spoed altijd bij ons of een dienstdoende collega terecht na een telefonische afspraak via ons reguliere nummer 017-4295229

Inschrijven

Lie Tandartsen verwelkomt u graag als nieuwe patiënt. Bel voor een afspraak, kom langs in onze praktijk en maak kennis met ons professionele mondzorgteam!

Wij zijn een moderne en professionele tandartsenpraktijk waarbij iedereen – jong en oud – welkom is en waar u kunt rekenen op de deskundigheid en ervaring van onze specialisten.