CEREC 3D-kronen

CEREC is een nieuwe techniek voor het restaureren van tanden

Kronen en bruggen worden van keramiek, metaal of porselein gemaakt. Dankzij CEREC zijn tandartsen zelf in staat om kronen, bruggen en facings van keramiek te maken. Ook bij Lie Tandartsen maken we gebruik van deze moderne techniek. Zo zijn we in staat om sneller te handelen bij tandproblemen. Is uw tand afgebroken? Plan dan een afspraak in bij onze praktijk! Dankzij CEREC zijn we in staat om de beschadigde tand dezelfde dag nog te herstellen.

Tandrestauratie met behulp van CEREC

Om kronen en bruggen van metaal of porselein te maken, dient de tandarts eerst een afdruk van uw gebit te maken. De afdruk van uw gebit wordt naar een tandtechnicus gestuurd, die vervolgens een kroon of brug voor u realiseert. Het nadeel hiervan is dat u op twee verschillende dagen langs de tandartspraktijk moet komen. Tijdens een eerste afspraak wordt namelijk een afdruk gemaakt en pas tijdens de tweede afspraak kan uw tand gerestaureerd worden.

Met CEREC zijn we bij Lie Tandartsen zelf in staat om 3D-beelden van uw gebit te maken. Vervolgens kunnen we ter plekke een kroon, facing of brug voor u realiseren. Zo kan uw tand dezelfde dag nog gerestaureerd worden door onze specialisten. Bij een CEREC behandeling hoeft u om die reden ook geen noodkroon te dragen.

Hoe werkt CEREC?

Wanneer u ons vraagt om één gebroken of missende tand te restaureren, zullen we de tand of de lege ruimte eerst prepareren. Daarvoor kunnen we een plaatselijke verdoving aanbrengen. Vervolgens scannen we uw gebit, zodat CEREC 3D-beelden van uw gebit kan maken. Het maken van een gipsafdruk is niet nodig wanneer we uw gebit middels de CEREC technologie behandelen. Na het scannen van uw gebit, krijgen we direct het resultaat op de computer te zien.

Nu de scan gemaakt is, gebruiken we een freesapparaat om uw kroon, brug of facing te realiseren. Dit doet het freesapparaat automatisch op basis van de 3D-scan die we eerder gemaakt hebben. Het duurt ongeveer een uur voordat de kroon, brug of facing gereed is. We kunnen uw kroon, brug of facing vaak dezelfde dag nog plaatsen.

Wat kost een behandeling met CEREC?

De kosten voor een behandeling met de CEREC technologie is afhankelijk van diverse factoren. Het aantal tanden dat gerestaureerd moet worden, speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol. Bent u benieuwd naar de kosten van uw behandeling? Neemt u dan gerust contact met ons op, zodat wij u een kostenindicatie kunnen geven. Als u een afspraak bij ons inplant, zorgen we ervoor dat de kosten inzichtelijk zijn voordat we aan de behandeling beginnen.

Tandrestauratie wordt doorgaans niet vergoed vanuit uw basiszorgverzekering. Met een aanvullende verzekering worden de kosten van een CEREC behandeling mogelijk wél vergoed. Bent u benieuwd of de kosten in uw geval vergoed worden? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Een afspraak inplannen bij Lie Tandartsen

In vrijwel alle gevallen is het mogelijk om uw tand te herstellen middels de CEREC-technologie. Is uw tand afgebroken of is er sprake van een missende tand? Maak dan een afspraak bij Lie Tandartsen, zodat wij uw tand zo snel mogelijk kunnen restaureren.

Maak een afspraak

Maak telefonisch gemakkelijk en snel uw afspraak met één van onze assistentes. U kunt ons bereiken tijdens de praktijktijden op nummer 017-4295229

Wat te doen bij spoed?

Tijdens en buiten praktijkuren kunt u voor spoed altijd bij ons of een dienstdoende collega terecht na een telefonische afspraak via ons reguliere nummer 017-4295229

Inschrijven

Lie Tandartsen verwelkomt u graag als nieuwe patiënt. Bel voor een afspraak, kom langs in onze praktijk en maak kennis met ons professionele mondzorgteam!

Wij zijn een moderne en professionele tandartsenpraktijk waarbij iedereen – jong en oud – welkom is en waar u kunt rekenen op de deskundigheid en ervaring van onze specialisten.