Kroon- en brugwerk

Is uw tand afgebroken of mist u een tand?

Bij Lie Tandartsen kunnen we uw tanden restaureren door middel van kroon- en brugwerk. Een kroon is een kapje van porselein, keramiek of metaal die over uw afgeslepen tand past. Zo kunnen we uw tand weer een natuurlijke vorm geven, waardoor de tand ook weer als vanouds zal functioneren. Indien een tand ontbreekt, vormt een brug de oplossing. Om een brug te kunnen plaatsen, worden beide kanten van de lege ruimte geprepareerd, zodat de brug vastgemaakt kan worden.

Plant u graag een afspraak in, zodat wij uw tand(en) op een vakkundige wijze kunnen restaureren? Neem dan contact met ons op!

Hoe werkt kroon- en brugwerk?

Om een kroon of brug te maken, zijn doorgaans meerdere bezoeken aan de tandarts vereist. Een kroon of brug wordt namelijk ontworpen door een tandtechnicus. Tijdens een eerste afspraak maakt de tandarts een afdruk van uw gebit. Die afdruk wordt naar de tandtechnicus opgestuurd. Vervolgens wordt er een kroon of brug gerealiseerd. In de tussentijd kan er een noodkroon geplaatst worden. Na enkele weken is de tandvervanging klaar en kan uw kroon of brug geplaatst worden.

Het plaatsen van een kroon of brug gaat als volgt:

  1. We brengen een plaatselijke verdoving aan.
  2. We prepareren de afgebroken tand of de lege ruimte.
  3. Met behulp van hechtingsmateriaal plaatsen we de kroon of brug.

Wij kunnen uw tanden ook in één afspraak herstellen

Bij Lie Tandartsen zijn we eventueel in staat om uw kroon of brug meteen te realiseren. Dat is mogelijk dankzij de moderne CEREC technologie. Met behulp van deze technologie zijn we in staat om zelf bruggen, kronen en facings te maken. Hiervoor maken we eerst een 3D-scan van uw gebit. Vervolgens bepalen we de kleur van uw kroon of brug, waarna een freesapparaat het materiaal automatisch in de juiste vorm slijpt. Uw kroon of brug is vrij snel klaar en kan vaak dezelfde dag nog geplaatst worden.

Wat kost kroon- en brugwerk?

De kosten van kroon- en brugwerk zijn van diverse factoren afhankelijk. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van hoeveel tanden gerestaureerd moeten worden. Als u bij ons langskomt voor een eerste afspraak, kunnen we u een duidelijk overzicht van de kosten geven.

Doorgaans wordt kroon- en brugwerk niet vergoed vanuit uw basiszorgverzekering. Indien u een aanvullende zekering heeft, worden de kosten mogelijk wél vergoed. Indien u zich afvraagt of de behandeling vergoed wordt, raden we u aan om contact op te nemen met uw verzekeraar.

Een afspraak maken bij Lie Tandartsen

Is uw tand afgebroken of mist u een tand? Bij Lie Tandartsen helpen we u graag om uw tand te restaureren, zodat u weer een mooi gebit krijgt. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Ook als u nog vragen heeft over ons kroon- en brugwerk, vertellen we u graag meer.

Maak een afspraak

Maak telefonisch gemakkelijk en snel uw afspraak met één van onze assistentes. U kunt ons bereiken tijdens de praktijktijden op nummer 017-4295229

Wat te doen bij spoed?

Tijdens en buiten praktijkuren kunt u voor spoed altijd bij ons of een dienstdoende collega terecht na een telefonische afspraak via ons reguliere nummer 017-4295229

Inschrijven

Lie Tandartsen verwelkomt u graag als nieuwe patiënt. Bel voor een afspraak, kom langs in onze praktijk en maak kennis met ons professionele mondzorgteam!

Wij zijn een moderne en professionele tandartsenpraktijk waarbij iedereen – jong en oud – welkom is en waar u kunt rekenen op de deskundigheid en ervaring van onze specialisten.