Mondhygiëne (mondhygiënist/ preventieassistente)

Het is zeer vervelend als klachten aan uw gebit en tandvlees steeds terugkeren

Om terugkerende klachten als rood of gezwollen tandvlees, gevoelige tanden of terugtrekkend tandvlees te verminderen, is een goede mondhygiëne van groot belang. Bij Lie Tandartsen kunnen we u helpen om uw mondhygiëne te verbeteren. We kunnen u niet alleen advies geven met betrekking tot de dagelijkse verzorging van uw gebit, maar wij kunnen uw gebit ook grondig reinigen.

Waarom een afspraak maken bij een mondhygiënist?

Een goede mondhygiëne is van groot belang voor het behouden van een gezond gebit en sterke tanden. In sommige gevallen heeft uw mondhygiëne extra aandacht nodig. Een mondhygiënist of preventieassistente kan uw gebit grondig reinigen. Wij kunnen uw gebit grondig reinigen, ook op de plekken die u met uw tandenborstel minder makkelijk bereikt. De mondhygiënist heeft diverse hulpmiddelen tot zijn beschikking. Hiermee kan zelfs tandsteen volledig worden verwijderen. Door uw gebit eens in de zoveel tijd grondig te laten reinigen, kunt u de kans op gaatjes en andere klachten sterk verkleinen.

We raden het maken van een afspraak met onze mondhygiënist zeker aan wanneer u last heeft van de volgende klachten.

  • Tanderosie (uw tandglazuur lost op)
  • Uw tandvlees bloedt tijdens het poetsen of eten
  • Uw tandvlees is rood of gezwollen
  • U heeft regelmatig gaatjes
  • Uw tanden zijn pijnlijk of gevoelig
  • U een beugel draagt of uw tanden loszitten
  • Verkleuring van uw tanden of een vieze smaak in de mond
  • Veel tandsteen of terugtrekkend tandvlees

Hoe verbetert u uw dagelijkse mondhygiëne?

Hieronder vindt u enkele tips die u kunt opvolgen om uw mondhygiëne optimaal te houden. Na een behandeling van de mondhygiënist, kunnen wij u ook persoonlijk advies geven met betrekking tot uw dagelijkse gebitsreiniging.

Regelmatig en lang genoeg poetsen

Veel mensen weten wel dat het belangrijk is om twee keer per dag de tanden te poetsen. Wat hier wel vaak mis gaat, is de duur van het poetsen. Vaak wordt er te kort gepoetst. We adviseren u dus om de tanden toch zeker twee minuten lang te poetsen. Dit geeft u voldoende tijd om alle tanden en kiezen schoon te maken. Bovendien begint het fluoride in tandpasta na twee minuten pas te werken.

Reinig ook de tong

De tong is, net zoals de tanden, een plaats waar veel bacteriën achterblijven. Dit kan een slechte adem veroorzaken. U kunt uw tong gemakkelijk reinigen door er zachtjes met de tandenborstel overheen te gaan.

Gebruik een elektrische tandenborstel

Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen dat poetsen met een elektrische tandenborstel vele malen effectiever is dan een gewone handtandenborstel. Met een elektrische tandenborstel kunt u meer tandplak verwijderen, waardoor u minder kans loopt op gaatjes en tandvleesontstekingen.

Kies voor tandpasta met fluoride

De tandpasta die u tijdens het poetsen gebruikt, kan u veel voordelen bieden. Het zorgt niet alleen voor een frisse adem en goede reiniging van de tanden. Een tandpasta met fluoride zorgt namelijk ook voor bescherming. We adviseren altijd om een tandpasta met fluoride te gebruiken ter bescherming van uw tandglazuur. Het is na het poetsen belangrijk om niet teveel na te spoelen met water, zodat het fluoride uw tanden beter kan beschermen.

Reinig dagelijks tussen de tanden

Ondanks een grondige reiniging door te poetsen met een elektrische tandenborstel, is het mogelijk dat bacteriën zich ophopen tussen de tanden. We raden u daarom aan om dagelijks tussen de tanden te reinigen met flosdraad of ragers.

Maak een afspraak bij de mondhygiënist!

Wilt u uw gebit laten reinigen en persoonlijk advies met betrekking tot uw mondhygiëne? Maak dan een afspraak bij Lie Tandartsen! Wij helpen u graag om uw mondhygiëne optimaal te houden.

Maak een afspraak

Maak telefonisch gemakkelijk en snel uw afspraak met één van onze assistentes. U kunt ons bereiken tijdens de praktijktijden op nummer 017-4295229

Wat te doen bij spoed?

Tijdens en buiten praktijkuren kunt u voor spoed altijd bij ons of een dienstdoende collega terecht na een telefonische afspraak via ons reguliere nummer 017-4295229

Inschrijven

Lie Tandartsen verwelkomt u graag als nieuwe patiënt. Bel voor een afspraak, kom langs in onze praktijk en maak kennis met ons professionele mondzorgteam!

Wij zijn een moderne en professionele tandartsenpraktijk waarbij iedereen – jong en oud – welkom is en waar u kunt rekenen op de deskundigheid en ervaring van onze specialisten.