Facings

Lang niet iedereen heeft rechte en stralend witte tanden

Bij scheve en/of verkleurde tanden, kunt u ervoor kiezen om facings aan te laten brengen. Facings zijn dunne plaatjes die op uw eigen tanden worden aangebracht. Met facings zijn we in staat om de uitstraling van uw gebit compleet te veranderen. Dankzij de facings zijn verkleuringen, afgebroken hoekjes en scheve tanden niet langer zichtbaar. De facings zijn bijna niet van echte tanden te onderscheiden.

Stoort u zich aan de stand en de kleur van uw tanden? Dan kunt u facings overwegen. Bij Lie Tandartsen zijn we in staat om verschillende soorten facings aan te brengen. We kunnen u bovendien van deskundig advies voorzien.

De voordelen van facings

Vandaag de dag zien we veel bekendheden met kaarsrechte en spierwitte tanden. Vaak zijn facings de oorzaak. Wat betreft de kleur van uw facings zijn er veel mogelijkheden. U kunt voor spierwitte facings kiezen, maar ook voor een meer natuurlijk resultaat. Met facings bent u in staat om verkleurde en scheve tanden te verbergen. Bent u erg onzeker over uw gebit? Dan kunnen facings u meer zelfvertrouwen geven.

Het plaatsen van facings is overigens wel iets waar u goed over na moet denken. Om facings te plaatsen, moeten we namelijk een klein gedeelte van uw tandglazuur wegslijpen. Bovendien zijn uw facings op den duur ook aan vervanging toe. We raden facings daarom vooral aan voor mensen die erg onzeker zijn over hun gebit.

Hoe worden facings geplaatst?

Voordat de facings geplaatst kunnen worden, wordt een gedeelte van uw tandglazuur weggeslepen. Hoeveel tandglazuur wordt weggeslepen, is afhankelijk van het type facing. Na het slijpen van het tandglazuur, brengen we hechtmateriaal op de tand aan. Vervolgens kunnen we de facings plaatsen. In het geval van composiet facings gebruiken we een speciale lamp, zodat de facings uitharden. Vervolgens kunnen we de facings in de juiste vorm slijpen. Tot slot kunnen we uw tanden polijsten.

Verschillende soorten facings

U heeft de keuze uit facings van porselein en facings van composiet. Porseleinen facings hebben een zeer lange levensduur en verkleuren niet. Ook facings van keramiek zijn erg duurzaam. Deze facings kunnen we zelf realiseren dankzij de CEREC-technologie.

Facings van composiet gaan minder lang mee en kunnen op den duur verkleuren, maar zijn ook goedkoper.

Facings laten plaatsen door Lie Tandartsen

Laat u graag facings plaatsen? Bij Lie Tandartsen zorgen we er graag voor dat uw gebit er naar wens uit komt te zien. Vooraf nemen we uw wensen goed met u door. Zo bepalen we bijvoorbeeld samen met u welke kleur de facings moeten hebben. Bij Lie Tandartsen hebben we veel ervaring met tandrestauratie en het plaatsen van facings. Uw gebit is bij ons in goede handen!

Bij Lie Tandartsen zijn we in staat om zelf facings te realiseren middels de moderne CEREC technologie. Zo hoeven we geen tandafdruk naar een tandtechnicus op te sturen, maar kunnen wij uw facings dezelfde dag nog realiseren.

Maak een afspraak

Maak telefonisch gemakkelijk en snel uw afspraak met één van onze assistentes. U kunt ons bereiken tijdens de praktijktijden op nummer 017-4295229

Wat te doen bij spoed?

Tijdens en buiten praktijkuren kunt u voor spoed altijd bij ons of een dienstdoende collega terecht na een telefonische afspraak via ons reguliere nummer 017-4295229

Inschrijven

Lie Tandartsen verwelkomt u graag als nieuwe patiënt. Bel voor een afspraak, kom langs in onze praktijk en maak kennis met ons professionele mondzorgteam!

Wij zijn een moderne en professionele tandartsenpraktijk waarbij iedereen – jong en oud – welkom is en waar u kunt rekenen op de deskundigheid en ervaring van onze specialisten.